Skip to main content

Blog

WAAROM GLOBE+ DE NIEUWE NORM IS IN BOEKHOUDEN

It’s financial planning, with a plus: waarom Globe+ de nieuwe norm is in boekhouden

Er is de afgelopen tijd een hoop veranderd in het bekendste Exact-product…en tegelijkertijd helemaal niets. De toonaangevende boekhoudprogramma’s Globe Next en Compact zijn de afgelopen jaren compleet opnieuw opgebouwd, waarbij achterhaalde code is vernieuwd of herschreven, en overbodige elementen naar de prullenbak verwezen. Het resultaat: een gestroomlijnde nieuwe versie van de vertrouwde software. We praten je snel even bij.

Wat is er mis met de vorige versie?

In de kern natuurlijk helemaal niets, maar zoals elk programma is het een product van zijn tijd. Zaken als cloud-based backups, mobiele connectiviteit en cross-platform werken stonden destijds nog aardig in de kinderschoenen of waren überhaupt nog een toekomstdroom (bij AI dacht men eerder aan The Terminator dan aan ChatGPT). En zoals iedere programmeur zal beamen: op een gegeven moment is het handiger om met een blank canvas opnieuw te beginnen in plaats van voortdurend de boel over te schilderen.

Wat is er nou precies vernieuwd?

Het eerste dat opvalt is dat de gebruiksinterface er een stuk frisser en opgeruimder uitziet. Heldere kleuren, een strak design en een simpele maar doeltreffende zoekfunctie. De menustructuur is verbeterd, waardoor je nog intuïtiever kunt werken. Ook onder de motorkap is een en ander aangepast. Duizenden applicaties zijn vernieuwd en miljoenen regels aan broncode herschreven voor een optimale gebruikservaring. Bovendien zijn toekomstige toepassingen waar we nu wellicht nog geen weet van hebben binnen Globe+ vele malen makkelijker te implementeren dan zijn voorganger.

Een ander voordeel: je kan Globe+ direct linken aan het systeem van je leveranciers of handelspartners, ook voor het versturen van facturen. Riskant? Zeker niet. De software maakt gebruik van het Europese netwerk Peppol, bedoeld om veilig, verantwoord en héél eenvoudig digitale documenten te versturen.

En als kers op de taart: met Globe+ is het eenvoudiger dan ooit om tijdrovende handmatige boekhoudhandelingen en debiteurenbeheer te automatiseren. Zo haal je de snelgemaakte slordigheidsfoutjes eruit, en houd je meer tijd over voor de kern van je werk.

Wat kost dat nou, overstappen naar Globe+?

Heb je een subscription license of een onderhoudscontract, dan is de software volledig gratis. De migratie is, zeker met hulp van de experts van Andante, zo geregeld met een minimum aan downtime. Bestaande installatie-instellingen blijven daarbij behouden, zodat je meteen weer aan de slag kan.

Klaar om over te stappen? Neem contact op met jouw Andante-contactpersoon, en laat ons je ongestoord verder helpen.