ANDANTE | Ongestoord goed

Blog

  • Blog
  • Vijf tips voor een veilige werkplek in een digitale wereld
Vijf tips voor een veilige werkplek in een digitale wereld

Vijf tips voor een veilige werkplek in een digitale wereld

Werken kan inmiddels overal. Vanaf Bali, de bank of het bureau van een klant. Maar hoe zorg je dat medewerkers vanaf al die plekken even veilig werken? Is dat net zo verantwoord als op kantoor? Met deze vijf tips werken je medewerkers overal veilig.

Op afstand werken is om meerdere redenen steeds aantrekkelijker: we ontlopen het fileleed, kunnen bij ziekte toch nog bijdragen en er is minder kantoorruimte nodig. Om de veiligheid hoeven we het ook niet te laten, zeker niet met behulp van onderstaande tips.

1. Gebruik een veilige login

Naast een sterk wachtwoord, beveilig je met meervoudige authenticatie de inlog op apparaten naar gegevens of zelfs van specifieke apps nog sterker. Als een medewerker dan inlogt dan moet dat in twee stappen. Bijvoorbeeld met behulp van het invullen van een code die de medewerker via sms ontvangt. Hierdoor kan iemand die een wachtwoord heeft gestolen alsnog niet inloggen en bij jouw bedrijfsgevoelige data komen.

2. Hou controle over alle apparaten

Het maakt niet uit waarmee en waarop medewerkers werken, of het nou een PC, laptop, smartphone of tablet is. Als er gevoelige data op staat, dan kan je deze met de juiste software bij verlies of diefstal op afstand van het apparaat wissen.

3. Zorg voor bescherming tegen aanvallen

Gebruik je up-to-date beveiligingssoftware van bijvoorbeeld Microsoft, dan beschermt deze je e-mail tegen malware-aanvallen en foute linkjes. Die software kan ook inzicht geven in hoe goed je beveiliging geregeld is en helpt je risico’s te verminderen. Op en buiten kantoor.

4. Hou controle over gegevens

Net als de apparaten die medewerkers gebruiken, kan je gegevens ook helemaal zelf beheren. Met de juiste software voorkom je dat medewerkers of criminelen, ook op afstand, gevoelige informatie ongewenst doorsturen, bewaren, bewerken of printen.

5. Bewuste medewerkers ontzorgen

Hacks zijn vaak succesvol door onvoorzichtig gedrag van werknemers. Medewerkers die voorzichtig zijn in wat ze aanklikken - zowel op kantoor als op afstand - dragen bij aan de veiligheid van gegevens. Verder moeten ze altijd hun scherm vergrendelen als ze even niet op hun apparaat werken. Met handige software die dit automatisch doet kan je je werknemers ontzorgen op dit gebied.

Nieuwsgierig hoe de beveiliging bij jou op kantoor scoort? Of heb je aanvullende vragen? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan en dan staan wij jou zo spoedig mogelijk te woord!

IT-Support

Plannen voor vernieuwing of optimalisatie van je IT-omgeving? Met onze allesomvattende IT-diensten helpen we je graag. We zorgen ervoor dat je IT-infrastructuur je bedrijfsprocessen optimaal ondersteunt en dat de continuïteit van je bedrijfsvoering voortdurend gewaarborgd blijft.

meer

Software

Wist je dat uitgekiende bedrijfssoftware een belangrijke factor is voor het succes van je organisatie of bedrijf? Succesvolle bedrijven danken hun positie voor een groot deel aan een doordachte IT-strategie waarbij de belangrijkste bedrijfsprocessen zijn geautomatiseerd.

meer

Advies

De wereld van IT – van het slim inrichten en optimaliseren van je bedrijfssoftware,het aanleggen van een compleet nieuwe infrastructuur tot het implementeren van de meest recente anti-spamoplossing en alles daartussenin – kent voor Andante nauwelijks nog geheimen.

meer