ANDANTE | Ongestoord goed

Blog

  • Blog
  • Veilig aan de slag, thuis èn op het werk
Veilig aan de slag, thuis èn op het werk

Veilig aan de slag, thuis èn op het werk

Met Microsoft Intune houd je controle over alle apparatuur binnen je organisatie, en kun je ingrijpen wanneer het nodig is

Wat zijn we tegenwoordig flexibel, nietwaar? Waar je vroeger alleen bij je data en je mailbox kon als je fysiek in je bureaustoel op kantoor zat, houden we nu onderweg op onze telefoon de agenda bij, werken we ’s avonds aan de eettafel op onze privélaptop nog wat mailtjes weg, of lezen we de kwartaalrapporten vanaf onze iPad op het strand van Mallorca. Dat geeft weliswaar vrijheid, maar daarmee ook een extra verantwoordelijkheid. Want wat nou als die iPad uit je rugzak wordt gestolen? Je dochtertje van 4 de telefoon van papa of mama te pakken krijgt en alle apps uitprobeert? Of een frauderende werknemer op straat wordt gezet, maar vanuit huis nog wél toegang heeft tot bedrijfskritische gegevens. Voor al die kopzorgen biedt Microsoft Intune het antwoord.

Met Intune beheer je alle apparaten die binnen jouw organisatie gebruikt worden vanuit één centraal systeem. Op apparatuur die eigendom van de organisatie zijn, heb je complete controle over zaken als updatebeleid, beveiligingsinstellingen en toegankelijkheid. Op apparatuur die door werknemers ook privé gebruikt wordt, houd je werkgerelateerde data volledig gescheiden via multi-factorauthenticatie (MFA), en voorkom je dat deze wordt gekopieerd naar persoonlijke apps.

Intune maakt het niet alleen mogelijk om in één oogopslag te zien wie welke rechten heeft en dat zo nodig aan te passen, maar ook om apparaten op afstand te blokkeren en belangrijke gegevens te wissen. Zo hoeft een ongelukkige diefstal in een pittoresk Spaans barretje niet meteen te leiden tot het veranderen van alle wachtwoorden binnen een organisatie of het moeten melden van een AVG-inbreuk.

Een overzicht van de functies:

  • Zie welke apparaten actief zijn binnen je organisatie en aan wie ze gekoppeld zijn
  • Bepaal de beveiligingsinstellingen per gebruiker, en dwing pincodevergrendeling of data-encryptie af
  • Geef alleen apparaten met Intune toegang tot Windows 365
  • Configureer applicaties als mail, agenda en contactgegevens
  • Beheer de toegang tot het bedrijfsnetwerk via WiFi of VPN
  • Push updates naar applicaties
  • Monitor het gebruik van applicaties
  • Bekijk rapporten over gebruikers of apparaten die niet voldoen aan bedrijfsbeleid

Benieuwd of Microsoft Intune iets voor jouw onderneming is? Bij Andante helpen we je graag om deze moeiteloos te integreren in je digitale infrastructuur, zonder onnodige downtime of gecompliceerde handleidingen. Ongestoord goed, zoals je van ons gewend bent. Bel 0594 55 85 60 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een afspraak, of kijk op www.andante.nl/intune

Leave a comment

You are commenting as guest.

IT-Support

Plannen voor vernieuwing of optimalisatie van je IT-omgeving? Met onze allesomvattende IT-diensten helpen we je graag. We zorgen ervoor dat je IT-infrastructuur je bedrijfsprocessen optimaal ondersteunt en dat de continuïteit van je bedrijfsvoering voortdurend gewaarborgd blijft.

meer

Software

Wist je dat uitgekiende bedrijfssoftware een belangrijke factor is voor het succes van je organisatie of bedrijf? Succesvolle bedrijven danken hun positie voor een groot deel aan een doordachte IT-strategie waarbij de belangrijkste bedrijfsprocessen zijn geautomatiseerd.

meer

Advies

De wereld van IT – van het slim inrichten en optimaliseren van je bedrijfssoftware,het aanleggen van een compleet nieuwe infrastructuur tot het implementeren van de meest recente anti-spamoplossing en alles daartussenin – kent voor Andante nauwelijks nog geheimen.

meer