ANDANTE | Ongestoord goed

Blog

  • Blog
EDR: het laatste eindstation voor malware

EDR: het laatste eindstation voor malware

Scannen, spotten en snel ingrijpen – herkent jouw apparatuur indringers op tijd?

EDR, oftewel Endpoint Detection and Response. Weer zo’n term die te pas en te onpas wordt gebruikt in de wereld van IT en cybersecurity, maar wat het nou precies inhoudt? In Jip-en-Janneketaal: EDR omvat alle software die een specifiek apparaat in de gaten houdt die is verbonden met het internet – het ‘endpoint’. Dat kan je laptop zijn, je telefoon, of je intelligente koelkast. Al deze apparaten zijn voortdurend data aan het uitwisselen met andere partijen. Wanneer daar schadelijk materiaal tussen zit, slaat de software alarm (‘detection’) en doet het zijn best de dreiging weg te nemen (‘response’).

Hoeveel achterdeurtjes heeft jouw backup-server?

Hoeveel achterdeurtjes heeft jouw backup-server?

Gegarandeerde bedrijfscontinuïteit bij malware-aanvallen dankzij de Datto Cloud

Het is voor veel ondernemingen tegenwoordig niet meer de vraag óf ze ooit getroffen worden door een DDoS- of een ransomware-aanval, maar wanneer. Zo was in 2020 28% van alle cyberaanvallen gericht op het midden- en kleinbedrijf. Via fishingmailtjes, malware of ouderwetse brute force attacks kunnen kwaadwillenden enorm veel schade aanrichten in je digitale infrastructuur, vaak nog voordat je überhaupt door hebt dat je getroffen bent. Daarom is het zo essentieel je beveiliging goed op orde te hebben. De allerlaatste verdedingslinie is daarbij cruciaal: de backupserver. Met een goede cloudservice, zoals Datto, ben je binnen een mum van tijd weer aan het werk.

Veilig aan de slag, thuis èn op het werk

Veilig aan de slag, thuis èn op het werk

Met Microsoft Intune houd je controle over alle apparatuur binnen je organisatie, en kun je ingrijpen wanneer het nodig is

Wat zijn we tegenwoordig flexibel, nietwaar? Waar je vroeger alleen bij je data en je mailbox kon als je fysiek in je bureaustoel op kantoor zat, houden we nu onderweg op onze telefoon de agenda bij, werken we ’s avonds aan de eettafel op onze privélaptop nog wat mailtjes weg, of lezen we de kwartaalrapporten vanaf onze iPad op het strand van Mallorca. Dat geeft weliswaar vrijheid, maar daarmee ook een extra verantwoordelijkheid. Want wat nou als die iPad uit je rugzak wordt gestolen? Je dochtertje van 4 de telefoon van papa of mama te pakken krijgt en alle apps uitprobeert? Of een frauderende werknemer op straat wordt gezet, maar vanuit huis nog wél toegang heeft tot bedrijfskritische gegevens. Voor al die kopzorgen biedt Microsoft Intune het antwoord.

Nooit meer je wachtwoord op een post-it

Nooit meer je wachtwoord op een post-it

Met de inlogfunctionaliteiten van Windows Hello maak je je digitale infrastructuur heel eenvoudig een stuk veiliger

Het is het eerste wachtwoord waar je op kantoor iedere dag mee geconfronteerd wordt: dat van je computer. Sommige mensen zullen – al dan niet daartoe gemaand door de IT-afdeling - een gecompliceerde reeks tekens intikken met hoofdletters, cijfers en leestekens, anderen typen de naam van hun partner of favoriete club in, en een enkeling gaat nog steeds braaf voor het vertrouwde admin, welcome of hello12345 dat hij vijf jaar geleden kreeg toegewezen. Hoe uitgebreid je wachtwoord echter ook is, onkraakbaar is het nooit. Daarom raadt Andante het gebruik van Windows Hello aan. Simpel in te voeren in je organisatie, en zo veel veiliger. Een introductie in vier vragen.

Video: TEAM Communicatie - stoere campagnes, grote bestanden

Video: TEAM Communicatie - stoere campagnes, grote bestanden

Onder de rook van het Abe Lenstra-stadion in Heerenveen vind je TEAM Communicatie, hét creatieve communicatiebureau voor al je stoere marketingplannen en brutale campagne-ideetjes. Dat betekent dagelijks werken met een buslading aan loodzware video-, foto- en Photoshop-bestanden en creatieve software die op ieder moment beschikbaar moet zijn. Juist daarom kies je voor Andante, legt directeur-eigenaar Martin van der Meulen uit. #ongestoordgoed #liveyourbrand

IT-Support

Plannen voor vernieuwing of optimalisatie van je IT-omgeving? Met onze allesomvattende IT-diensten helpen we je graag. We zorgen ervoor dat je IT-infrastructuur je bedrijfsprocessen optimaal ondersteunt en dat de continuïteit van je bedrijfsvoering voortdurend gewaarborgd blijft.

meer

Software

Wist je dat uitgekiende bedrijfssoftware een belangrijke factor is voor het succes van je organisatie of bedrijf? Succesvolle bedrijven danken hun positie voor een groot deel aan een doordachte IT-strategie waarbij de belangrijkste bedrijfsprocessen zijn geautomatiseerd.

meer

Advies

De wereld van IT – van het slim inrichten en optimaliseren van je bedrijfssoftware,het aanleggen van een compleet nieuwe infrastructuur tot het implementeren van de meest recente anti-spamoplossing en alles daartussenin – kent voor Andante nauwelijks nog geheimen.

meer