ANDANTE | Ongestoord goed

Blog

  • Blog
  • Onze inzet voor privacy en beveiliging in Microsoft Teams
Onze inzet voor privacy en beveiliging in Microsoft Teams

Onze inzet voor privacy en beveiliging in Microsoft Teams

Videovergaderingen zijn meer dan ooit een vast onderdeel geworden van ons dagelijks leven en werk. Mijn team en ik hier bij Microsoft hebben ons aangepast aan de nieuwe realiteit waarin we de huizen van elkaar zien, met honden, katten en andere gezinsleden. Iedereen over de hele wereld werkt, leert en maakt contact met collega’s, vrienden en familie via de kracht van technologie. Van keukentafels tot zitbanken en vanuit thuiskantoren die ook dienst doen als thuisscholen, vertrouwen mensen op Microsoft Teams om te werken en te leren.

Grote en kleine bedrijven zijn afhankelijk van Teams voor bedrijfskritische werkzaamheden. Hulpverleners gebruiken Teams om te communiceren als er levens in gevaar zijn. Overheden doen een beroep op Teams om medische hulpmiddelen in te zetten waar ze het hardst nodig zijn. Artsen en verpleegkundigen gebruiken Teams om contact te onderhouden met patiënten, en onderzoekers werken samen met Teams op verschillende continenten om een vaccin te vinden. En docenten gebruiken Teams om studenten op compleet nieuwe manieren les te geven. Belangrijke momenten van menselijk contact, successen en vieringen vinden allemaal online plaats.

Meer dan ooit moeten mensen weten dat hun virtuele gesprekken privé en veilig zijn. Bij Microsoft zijn privacy en veiligheid nooit een bijzaak. Het is onze toewijding aan jou, niet alleen in deze uitdagende tijd, maar altijd. Kijk maar hoe we werken om elke dag jouw vertrouwen te winnen bij Microsoft Teams.

We bieden privacy- en beveiligingsfuncties voor videovergaderingen in Teams

Er zijn talloze privacy- en beveiligingsfuncties waarmee je kunt bepalen wie kan deelnemen aan je vergaderingen en wie toegang krijgt tot informatie over de vergadering.

Je kunt bijvoorbeeld beslissen wie van buiten je organisatie rechtstreeks aan je vergaderingen kan deelnemen en wie in de lobby moet wachten totdat iemand ze toelaat. Je kunt ook deelnemers verwijderen tijdens een vergadering, ‘presentatoren’ en ‘genodigden’ aanwijzen en bepalen welke vergaderingsdeelnemers inhoud mogen presenteren in de vergadering. Met gasttoegang kun je mensen buiten je organisatie toevoegen terwijl je de controle over je data houdt. Als moderator kun je bepalen wie inhoud mag plaatsen en delen. Chats worden bewaakt door geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI) om negatief gedrag zoals pesten en intimidatie te voorkomen.

Bij alle opnames van vergaderingen krijgen alle deelnemers een melding dat de vergadering wordt opgenomen. De melding bevat ook een koppeling naar de privacyverklaring voor online deelnemers. Toegang tot de opnamen is beperkt tot mensen die aan de vergadering deelnemen of voor de vergadering zijn uitgenodigd Opnamen worden opgeslagen op een beheerde opslagplaats die is beveiligd met machtigingen en versleuteling.

We bewaken jouw privacy

Als je Microsoft Teams gebruikt, vertrouw je ons een van je meest waardevolle bezittingen toe: je gegevens en persoonlijke informatie. Onze privacyaanpak is gebaseerd op onze belofte om transparant te zijn over het verzamelen, gebruiken en distribueren van je gegevens. Privacy is voor ons geen bijzaak, maar diep verankerd in onze bedrijfsfilosofie en in de manier waarop we producten maken.

Dit zijn onze privacybeloften aan jou.

  • We gebruiken je Teams-gegevens nooit voor op jou gerichte reclame.
  • De aandacht of multitasking van deelnemers aan Teams-vergaderingen volgen we niet.
  • Je gegevens worden verwijderd na opzegging of verloop van je abonnement.
  • We nemen strenge maatregelen om de toegang tot jouw gegevens te beperken en definiëren zorgvuldig vereisten voor het reageren op overheidsverzoeken om gegevens.
  • Je hebt altijd en om welke reden dan ook toegang tot je eigen klantdata.

We beschermen je identiteit en accountgegevens

Meervoudige verificatie (MFA), een functie die wordt ingeschakeld door Einstein ICT, beschermt je gebruikersnaam en wachtwoord doordat je om een tweede vorm van verificatie wordt gevraagd om je identiteit te bewijzen. Dit eenvoudige verificatieproces in twee stappen wordt tegenwoordig veel gebruikt in veel consumentenapplicaties zoals bankieren en beschermt je tegen aanvallen die profiteren van zwakke of gestolen wachtwoorden.

We beschermen je gegevens tegen cyberbedreigingen

Microsoft verwerkt meer dan 8 biljoen beveiligingssignalen per dag en gebruikt ze om je proactief te beschermen tegen beveiligingsrisico’s. In Teams versleutelen we je gegevens bij verzending en in rust. Je gegevens worden opgeslagen in ons veilige netwerk van datacenters en bij het delen van video, audio en je bureaublad wordt SRTP (Secure Real-time Transport Protocol) gebruikt.

We voldoen aan meer dan 90 voorschriften en industriestandaarden

Met het oog op de naleving van wereldwijde, nationale, regionale en branchespecifieke regelgeving, ondersteunt meer dan 90 vormen van wet- en regelgeving, waaronder HIPAA, AVG, FedRAMP, SOC en Family Educational Rights and Privacy Act (FERPA) voor de bescherming van leerlingen en kinderen.

Ondersteun op afstand werken met Zero Trust-beveiliging

Het versterken van je beveiliging is cruciaal nu je medewerkers steeds vaker vanuit huis werken. Het is dus belangrijk dat je weet wat ‘Zero Trust’ is en hoe je op basis hiervan je strategie voor cloudbeveiliging kunt ontwikkelen.

Met een Zero Trust-model veronderstel je niet dat alles achter de firewall van je bedrijf veilig is. In plaats daarvan ga je uit van een lek en verifieer je elke aanvraag alsof die afkomstig is van een open netwerk. Ongeacht waar de aanvraag vandaan komt en voor welke bron de aanvraag is bestemd, Zero Trust leert je ‘nooit te vertrouwen en altijd te verifiëren’.

Aanvullende vragen over jouw privacy en beveiliging in Microsoft Teams, neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar 020 303 20 40.

IT-Support

Plannen voor vernieuwing of optimalisatie van je IT-omgeving? Met onze allesomvattende IT-diensten helpen we je graag. We zorgen ervoor dat je IT-infrastructuur je bedrijfsprocessen optimaal ondersteunt en dat de continuïteit van je bedrijfsvoering voortdurend gewaarborgd blijft.

meer

Software

Wist je dat uitgekiende bedrijfssoftware een belangrijke factor is voor het succes van je organisatie of bedrijf? Succesvolle bedrijven danken hun positie voor een groot deel aan een doordachte IT-strategie waarbij de belangrijkste bedrijfsprocessen zijn geautomatiseerd.

meer

Advies

De wereld van IT – van het slim inrichten en optimaliseren van je bedrijfssoftware,het aanleggen van een compleet nieuwe infrastructuur tot het implementeren van de meest recente anti-spamoplossing en alles daartussenin – kent voor Andante nauwelijks nog geheimen.

meer