ANDANTE | Ongestoord goed

Blog

  • Blog
  • EDR: het laatste eindstation voor malware
EDR: het laatste eindstation voor malware

EDR: het laatste eindstation voor malware

Scannen, spotten en snel ingrijpen – herkent jouw apparatuur indringers op tijd?

EDR, oftewel Endpoint Detection and Response. Weer zo’n term die te pas en te onpas wordt gebruikt in de wereld van IT en cybersecurity, maar wat het nou precies inhoudt? In Jip-en-Janneketaal: EDR omvat alle software die een specifiek apparaat in de gaten houdt die is verbonden met het internet – het ‘endpoint’. Dat kan je laptop zijn, je telefoon, of je intelligente koelkast. Al deze apparaten zijn voortdurend data aan het uitwisselen met andere partijen. Wanneer daar schadelijk materiaal tussen zit, slaat de software alarm (‘detection’) en doet het zijn best de dreiging weg te nemen (‘response’).

Vooral dat laatste is natuurlijk cruciaal. Wat heb je er nou aan als iemand wel ‘brand!’ roept, maar vervolgens geen poot uitsteekt om deze te blussen? Gelukkig zijn de meeste moderne EDR-pakketten intelligent genoeg om potentieel gevaarlijke bestanden of programma’s meteen te isoleren en in quarantaine te zetten, zodat jij als eindgebruiker in alle rust kan uitzoeken wat ermee gedaan moet worden.

Bij Andante zijn we groot voorstander van Microsoft Defender voor Endpoint. Eenvoudig te implementeren, te configureren en te beheren met behulp van uniform beveiligingsbeheer, en bovendien geschikt voor alle denkbare ‘endpoints’; niet alleen individuele computers, maar ook clients, servers of routers. Cloud-based, dus makkelijk overal inzetbaar – en door slim gebruik van kunstmatige intelligentie wordt Defender bovendien met de dag slimmer. Daarnaast is het moeiteloos te koppelen aan de Microsoft-pakketten die je wellicht al gebruikt, zoals Intune of Office 365.

Benieuwd hoe EDR jouw onderneming veiliger kan maken? Bij Andante helpen we je graag om deze moeiteloos te integreren in je digitale infrastructuur, zonder onnodige downtime of gecompliceerde handleidingen. Ongestoord goed, zoals je van ons gewend bent. Bel 0594 55 85 60 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een afspraak.

IT-Support

Plannen voor vernieuwing of optimalisatie van je IT-omgeving? Met onze allesomvattende IT-diensten helpen we je graag. We zorgen ervoor dat je IT-infrastructuur je bedrijfsprocessen optimaal ondersteunt en dat de continuïteit van je bedrijfsvoering voortdurend gewaarborgd blijft.

meer

Software

Wist je dat uitgekiende bedrijfssoftware een belangrijke factor is voor het succes van je organisatie of bedrijf? Succesvolle bedrijven danken hun positie voor een groot deel aan een doordachte IT-strategie waarbij de belangrijkste bedrijfsprocessen zijn geautomatiseerd.

meer

Advies

De wereld van IT – van het slim inrichten en optimaliseren van je bedrijfssoftware,het aanleggen van een compleet nieuwe infrastructuur tot het implementeren van de meest recente anti-spamoplossing en alles daartussenin – kent voor Andante nauwelijks nog geheimen.

meer