ANDANTE | Ongestoord goed

Blog

  • Blog
  • 35 jaar plezier en succes: Andante!
35 jaar plezier en succes: Andante!

35 jaar plezier en succes: Andante!

Vandaag is het exact 35 jaar geleden dat mijn loopbaan startte – een begin dat uit zou groeien tot waar we nu staan: Andante.

In 1985 had ik er al twee jaar als boekhouder op zitten. Ik was na de opleiding de financiële wereld ingedoken en nu, voor de eerste keer, stak ik mijn hoofd weer boven de boeken. Ahrend Groningen zocht mensen met een boekhoudkundige achtergrond. Mijn onderbuik zei dat het tijd was, ik begon als Exact software-consultant.

Ahrend was één van de eerste Exact-partners. Het was een andere tijd, echt niet te vergelijken met de huidige tijd. PC’s waren tergend traag, met floppy drives in plaats van harddisks. Opstarten? Dat was koffie halen. Op onze bureaus stonden grote bakken met tientallen floppy discs. Ook Exact was anders, de software heette nog Epsilon. Ik was erbij toen Eduard Hagens, één van de oprichters, de nieuwe naam op tafel gooide; ‘Laten we het dan maar Exact noemen.’

Na twaalf jaar voor Exact en andere partners te hebben gewerkt, had ik weer dat onderbuikgevoel. Als volgende stap richtte ik Andante IT Consult op. Ik ging door met mijn eigen werkwijze, zoals het gebruikmaken van proefopstellingen. Dit was niet alleen voor optimale communicatie met de klant, maar ook om na de inventarisatie van de software de praktijkdoelstellingen strak in het oog te houden. Dit stelde ons in staat om successen te boeken, waar anderen het onderspit dolven.

Andante is nu uitgegroeid tot een onderneming met drie compagnons en negen medewerkers, die allemaal vol passie met hun vak bezig zijn. We zijn geen ja-knikkers, maar geloven in directe eerlijkheid, het hart op de tong hebben en doen wat er beloofd wordt. Zo komen we tot het begrip van de klant dat ons in staat stelt om de beste oplossing te bieden. Elke keer weer. Daar ben ik trots op.

Ga mee met ons op reis en vier het succes mee!

IT-Support

Plannen voor vernieuwing of optimalisatie van je IT-omgeving? Met onze allesomvattende IT-diensten helpen we je graag. We zorgen ervoor dat je IT-infrastructuur je bedrijfsprocessen optimaal ondersteunt en dat de continuïteit van je bedrijfsvoering voortdurend gewaarborgd blijft.

meer

Software

Wist je dat uitgekiende bedrijfssoftware een belangrijke factor is voor het succes van je organisatie of bedrijf? Succesvolle bedrijven danken hun positie voor een groot deel aan een doordachte IT-strategie waarbij de belangrijkste bedrijfsprocessen zijn geautomatiseerd.

meer

Advies

De wereld van IT – van het slim inrichten en optimaliseren van je bedrijfssoftware,het aanleggen van een compleet nieuwe infrastructuur tot het implementeren van de meest recente anti-spamoplossing en alles daartussenin – kent voor Andante nauwelijks nog geheimen.

meer